Sigmund Nyberg with Oscar Art PrizeFødt i 1949 i Våler i Solør. Bor og arbeider i Oslo.  

Sigmund Nyberg lagde sine første malerier som tjueåring.  Han hadde da flyttet til Oslo og ble så betatt av kunsttilbudet i hovedstaden at han vandret fra utstilling til utstilling. Spesielt ble han betatt av Munch`s arbeider. Dette resulterte i utallige besøk på Munch-museet hvor han tok skisser og studerte maleteknikken. Ved siden av egne studier og eksperimentering tok han undervisning ved bl.a. ved Oslo Tegne og Maleskole, Norske Grafikeres verksted, Levende Verksted  og 1 år ved Nydalen Kunstskole i Oslo i 2010/2011.
 
Han malte figurativt de første årene. Hans maritime motiver er blitt spesielt populære. Dybden i motivene og den livaktige gjengivelsen av vannet har publikum vist å sette pris på.
I de senere år er Nybergs formspråk abstrakt og innovativt. Dybdevirkning og bevisst bruk av varme og kalde farger er det som opptar ham mest for tiden. Ved å skape en helhetlig og mest mulig levende komposisjon i abstrakt form utfordres publikums fantasi. Ved å bygge opp en abstrakt stemning av tidløs uendelighet i motivene håper han å gi betrakteren en positiv impuls å bygge videre på. 
 
Sigmund Nyberg Receives Art PrizeNyberg arbeider med maleri, litografi  og giclee-teknikk. I maleriene benytter han gjerne både acryl, olje og sprayteknikk for å få frem det ønskede uttrykk. Bildene blir til ved å legge lag på lag, skrape og pusse vekk. - Jeg blir aldri ferdig med et bilde. Jeg forlater det. Nyberg maler ofte i sterke farger. Beige, orange, dyprød og marineblå går igjen i mange av bildene, hvor de lyseste feltene trekker oss mot uendeligheten langt der fremme.
 
Han ble invitert til å stille ut hos Agora Gallery i New York i september/oktober 2015.
I antakelsesbrevet skriver direktøren følgende :

"Med hensyn til dine arbeider, er jeg glad for å informere deg om at dine karakteristiske, fargemettede litografi og giclee kunstverk kvalifiserer for Agora Gallery representasjon hvor et antall utvalgte kunstnere er invitert til å delta i vår familie av kunstnere. Jeg føler at ditt levende stilistiske uttrykk vil appelere godt i Agora Gallery, med våre kunstkjøpere, mediekontakter og vårt lokale og internationale publikum".Nyberg fikk omtale i 3 aviser i New York i forbindelse med utstillingen, og den åpnet en rekke dører i kunstverdenen med flere interessante invitasjoner.